Andreas Waldo

Andreas föddes 1990 och växte upp på Frejagatan på söder i Växjö. Han hade redan från början i livet fotbollen som sin stora passion. Annan idrott typ ishockey, badminton, innebandy och golf var också intressant, men han fastnade för den stora runda bollen.
Vid tidig ålder kickade han på gräsmattan hemma på tomten och sköt mål vid gungställningen. Vinnarinstinkten syntes tidigt!

Andreas började träna fotboll i Växjö BK när han var 7 år och höll sig till ”Klubben” tills han var drygt 20 år. Då värvades han till Ljungby IF och som mittback fick han där stora framgångar i division 2. När han hade Tomas Holmbeck som tränare, var han lagkapten, straffläggare och flyttades upp på topp i slutet på matcher för att vara ”tungan på vågen”. Så blev också fallet vid flertalet tillfällen, bland annat i Smålandscupens final mot Huskvarna IF 2011. 

Han var en ryggrad i laget med sin passningssäkra vänsterfot och kämpade alltid för att vinna, men han var även mycket medveten i tankarna om att alla skulle må väl och ha det bra vid sidan av planen. Han spelade med Ljungby IF till hösten 2014, då det efter undersökningar och operation i Lund upptäcktes en cancertumör i ryggen. Efter det blev det tyvärr inte mer aktiv fotboll för Andreas, men han följde noga sina lag i både tidningar och på nätet. 

Liverpool var sedan unga år favoritlaget och Andreas såg laget live i England vid fyra tillfällen. Steven Gerrard var den stora fotbollsidolen, som Andreas beundrade mycket!

Efter treårigt gymnasium på Katedralskolan, samhäll-idrottslinjen, arbetade han i Gamla Cigarraffären och sedermera även på posten vid sidan om sitt engagemang inom fotbollen. Under våren 2013 var han lärarassistent på Åby skola och där trivdes han så bra så han fick tankar på lärarjobbet. Samma höst kom han in och började studera till 4-6 lärare på Linnéuniversitetet.
Han fyllde 27 år den 3 maj och var då verkligen glad över livet. En dryg månad senare firade han lärarexamen med sina klasskamrater på Konserthuset, en dag full av stolthet och lycka. Andreas var en mycket hängiven lärarstudent som parallellt med cancersjukdomen klarade alla tentamina och engagerade sig exceptionellt mycket i sina klasser. En lärare på lärarutbildningen skrev ett mail till familjen ”…En kille full av liv, engagerad, ambitiös, glad vänlig, klok och målmedveten. Ett fantastiskt lärarämne!”

När Andreas under våren 2015 fick cellgifter och inte kunde vara med i lärarutbildningen under några månader blev han
inbjuden till Växjö Lakers genom massören Lenny Anderlycke. Spelare och ledare inom Växjö Lakers har sedan dess visat sitt stora hjärta till både Andreas men även hela familjen på ett fantastiskt sätt. Inom ishockeyn hade han sin andra stora idol – Peter ”Foppa” Forsberg som han också fick nöjet att träffa i Sigtuna i juni 2017.

Jonas Eriksson, Sveriges bäste fotbollsdomare, har under hela Andreas sjukdomstid på många sätt visat stort engagemang och hållit kontakten, även när han dömt Champions League utomlands. De träffades 3 juli vid en allsvensk match i Göteborg då Jonas fixade VIP-biljetter. Gissa om Andreas fick känna sig betydelsefull! Eftersnacket till matchen blev riktigt ”fotbollsgodis” med många skratt och goa vibbar.

2011 träffade han sin kärlek – Elin Hult. Hon var en grym och enastående trygghet för Andreas under hela sjukdomstiden med stor närvaro och stöttning i alla former! De var verkligen ett lyckligt par som också skaffade en bostadsrättslägenhet på Vikaholm under maj 2015 och förlovade sig i januari 2017.