Tim Törnquist – 2019

2019-02-13 Intervju med Tim Törnquist, stipendiat 2019

1. Berätta lite om dig själv, Tim!
Min familj, Pappa Per, Mamma Susanne och lillebror Ted 16 år. Vi bor tillsammans i Strömsnäsbruk och vi gillar idrott allihop.
När jag inte åker vattenskidor tycker jag om att spela fotboll eller innebandy. Jag spelar bara för de är roligt och att umgås med kompisar, det är ett väldigt bra sätt för mig att koppla av från skolan.
Jag är inte den som tycker det är tråkigt att gå i skolan utan gillar att vara med kompisarna samt att lära mig saker. Just nu går jag på Sunnerbogymnasiet i Ljungby där jag studerar andra året på teknikprogrammet.

2. Visste du något om Waldos Wänner innan du fick stipendiet? Vem skickade in din ansökan?
Det var mina föräldrar som skickade in ansökan till nomineringen utan att jag själv visste om det. Jag hade aldrig hört talas om Waldos Wänner innan. Så det var verkligen en överraskning.

3. Vad var dina känslor när du fick veta att du fick stipendiet?
Redan då jag fick veta att jag skulle till Växjö för att prata med er så kändes det väldigt speciellt då det inte var ett pris som enbart speglar prestationer. Mina föräldrar sa att de fick tanken att skicka in en ansökan efter många komplimanger angående ledarskap och tränarroll i klubben så det kändes väldigt speciellt. Sen när jag fick reda på att just jag var en av de två sista som fick priset så kändes det väldigt roligt och speciellt. Det är ett pris som är väldigt fint och något som är lätt att stå för.

4. Betyder stipendiet något extra för dig och din fortsatta karriär? I så fall vad?
Som jag skrev lite i föregående fråga så tycker jag att det är ett väldigt fint stipendium och något speciellt. För min fortsatta karriär kommer jag ta med mig att folk uppskattar det jag gör ideellt i föreningen och fortsätta göra det jag gillar. Sen kommer såklart den ekonomiska biten hjälpa mig att fortsätta satsa inom vattenskidor.

5. Hur ser du på dig själv som en förebild för yngre idrottare?
Det är kul att de yngre ser upp till en och det visar ju bara på att man gör något bra. Jag själv hade ju förebilder och vet hur viktigt det är att ha någon att se upp till. Är man hela tiden sig själv så brukar det bli bra. Det är kul att använda sina egna erfarenheter för att lära de yngre så att de utvecklas. Det roliga i en förening är att man lär känna alla väldigt väl och alla ställer upp för alla.

6. Hur kan du kombinera din idrott och skolan?
Då högsäsongen i vattenskidor är under sommaren så passar det väldigt bra med sommarlov. Men mycket av träningen sker då det är skola och på våren när vi börjar åka skidor så är det i princip enbart skola och träning som gäller. Det lättaste för min del är att strukturera upp det och ta en grej i taget. Då vattenskidor är en utomhussport och vi är beroende av väder och vind så kan det ibland vara svårt att sätta upp vissa speciella tider. Då är det viktigt att man har mål och vet vad man vill. Skolan är en hög prioritering för mig då man inte alltid vet vad som kommer att hända här i livet.

7. Vad är dina mål med din idrott under detta året?
Mina mål med detta året är såklart att åka så bra som möjligt. Då jag kommer att gå upp en åldersklass så vill jag samla mer erfarenhet på de lite större tävlingarna. Det ska också bli väldigt kul att tävla mot nya motståndare som man inte har mött innan. Detta året kommer mer fokus ligga på att själv utvecklas och inte så mycket på att toppa formen till olika mästerskap.

8. Vad tror du/hoppas du har hänt om 5 eller 10 år med dig? Din idrott?
Inom en fem-årsperiod så hoppas jag att jag har lyckats med min satsning inom vattenskidor och förhoppningsvis fortfarande tävlar på en hög nivå. Det är en lång resa dit men jag tror inte att något är omöjlig bara man själv tror på det. Det roligaste och häftigaste vore om jag har lyckats och tävlar på elit-nivå redan som 23 åring.
Om tio år vill jag fortsätta åka vattenskidor och lyckas jag så vill jag fortsätta tävla på elitnivå.
Om det inte går riktigt som jag vill kommer jag nog ha gått klart en utbildning på universitet och hoppas hitta något yrke som jag skulle vilja jobba med.

Med vänliga hälsningar
Tim Törnquist