Vera Arvidsson – 2018

 

 

 

 

 

 

 

JO Waldo och Vera Arvidsson Foto: Bengt L.

2018-08-13

Vi träffade Vera Arvidsson ett halvår efter hon mottagit stipendiet på 10 000kr från Waldos Wänner. Vi sitter på Broqvists Konditori över en fika. Vera är glad och utåtriktad och berättar gärna om sin tid efter utdelningen.
”Jag var nervös när jag skulle ta emot stipendiet ute på isen innan Lakers mötte Linköping i mars i år,” säger hon inledningsvis. Det var så mycket folk på läktarna. Sam Hallam delade ut priset, en check på 10 000kr, ”Jag kände mig mycket stolt,” säger Vera. Hennes klasskompisar hade läst i Smålandsposten om utmärkelsen och gratulerade henne till stipendiet.
Vera avslöjar att hon sparar pengarna för framtida utgifter.
Hon berättar att hon börjar på Katedralskolan till hösten 2018, treåriga ekonomiprogrammet (ev. inriktning mot juridik), men säger att fotbollen är mycket viktigt för henne. Hon är övertygad om att hennes studier går mycket lättare tack vare all träning hon bedriver.
Vera spelar mittback i Växjö DFF. Hon har gjort några mål, men är framförallt en försvarare och passar hellre till sina medspelare. Vera vet också hur det känns att vara lagkapten för sitt lag. Hon delar den sysslan med en lagkompis.
Hennes tränare Peter Björkman säger om Vera, ”Hon har mycket bra speluppfattning och är mycket placeringssäker.” På frågan om sina förmågor säger Vera själv att hon har bra speluppfattning.
4–5 maj var Vera uttagen till ett Landslagsläger i Uppsala, ”Jag var såklart nervös inför resan, men det var intressant och lärorikt,” säger Vera.
Som målsättning i framtiden säger Vera att hon gärna vill spela fotboll i ett A-lag i en högre division.
Avslutningsvis frågar jag om hon har någon som HON skulle vilja rekommendera till nästa år Waldos Wänners stipendium. Efter en stunds funderande svarar hon, ”Jag återkommer till den frågan”, säger hon och vi skils åt och lämnar konditoriet och går ut i den ovanligt regniga eftermiddagen.

Bengt Lindquist (Jan-Olof Waldo och Torsten Axelsson)