Återträff med stipendiaterna i Waldos Wänner

Under de sista dagarna i juli månad möttes våra stipendiater, från vänster Tim Törnquist, Isac Ripsäter, Tilde Axelsson-Fröjdenlund och Vera Arvidsson för en återträff på Tina och JO Waldos altan på söder i Växjö.

Det blev en varm och härlig återträff med god fika, glada skratt och en viss tillbakablick under de drygt två timmar vi sågs. Även om det inte är så länge sedan Tilde, Tim, Vera och Isac fick Waldos Wänners stipendier på 10 000 kr vardera, har ungdomarna haft mäktiga framgångar på det idrottsliga planet.

Tilde, med blågula naglar, kom nyligen hem från ungdoms-OS för Europa med en sjätteplacering på 3000m som stor merit. Tim, 18 år gammal i konkurrens med alla upp till 21 år, hade en exklusiv bronsmedalj att visa upp från U21 VM i vattenskidor (slalom) i Canada. Vera berättade med glädje att hon fått kontrakt med Växjö DFF akademi under året. Isacs stora merit från året var en guldmedalj från NM i judo i Finland och den lyste runt halsen. Ögonen lyste också på alla tonåringarna när de berättade om sina framgångar. Tilde berättade tidigare hur stipendiet varit en bidragande orsak till hennes framgång – fantastiskt! Alla kunde med säkerhet hålla med!

Precis detta är Waldos Wänners syfte och helt i Andreas Waldos anda – vi vill bidraga till ungdomars utveckling idrottsligt men även socialt!!

Den sociala sidan av idrotten, vilket är en viktig hörnsten i Waldos Wänners tänk, fick sedan stort utrymme under eftermiddagens samtal. Vi – Bengt, Torsten, Tina och JO som var med från Waldos Wänner – kan lätt förstå att alla behärskar det med råge! Tilde, Tim, Vera och Isac har hjälpt till med utbildning av yngre kamrater i sina respektive klubbar eller på fritids. Detta har varit och är en naturlig del av dessa stipendiaters känsla och som förebild vill de gärna ställa upp.

Tjejerna har själva haft egna idoler genom åren och för Tilde har det alltid varit AIK fotboll som gällt. Vera har haft Kosovare Asllani som idol. För Tim och Isac har förebilderna varit olika och killarna sa moget nog, vilket tjejerna höll med om, att man inte bara kan kopiera av en stil utan hitta något eget. Tilde berättade, som ett annat exempel på fin social kompetens, att hon som en äkta kompis, hade stor del i sammanhållningen som skapades i den svenska landslagstruppen som nyss kom hem från OS i Azerbajdzjan. Häftigt! Vera framhöll att peppande positivt prat alltid känts både bra och rätt att hon ofta använt detta mot andra. Tänk om alla kunde tänka så!

Under eftermiddagens fika kom pratet och diskussionerna också att handla om hur betydelsefullt laget är. Laget fick en vidare innebörd när vi tänkte på olika träningskompisar och träningshjälp. Isac behöver alltid någon sparring inom judo och Tim är i behov av någon som kör båten vid träning av sin vattensport, annars är det omöjligt att genomföra träning. Laget före jaget kan innebära att hjälpa andra och också få hjälp på många olika sätt, vilket är positivt för självkänslan!

Familjerna för Tilde, Tim, Vera och Isac har varit mycket entusiastiska och viktiga och ungdomarna har alltid känt stöttning hemifrån på alla sätt, vilket de är mycket tacksamma för. Vi vuxna är viktiga och förebilder – precis som Andreas var en mycket god förebild för andra!

Vi delade ut Matilda Ludvigsson-Wallettes fina grythandske och PR Actives sköna Waldos Wänner piké som gåva, innan eftermiddagen avslutades med stort kramkalas och bilder togs på våra ungdomar, som vi är förträffligt stolta över!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × tre =